Granada! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Bart Strengers - WaarBenJij.nu Granada! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Bart Strengers - WaarBenJij.nu

Granada!

Door: feuerwehr

Blijf op de hoogte en volg Bart

09 Maart 2012 | Spanje, Madrid

Wat een prachtige stad. 25 jaar geleden was ik hier al eens geweest maar alleen met als doel de Sierra Nevada te voet over te steken. Het was oktober en ik ben bijna doodgevroren op de top (3400 meter). Ook nu ligt er veel sneeuw en is het s'nachts zelfs in Granada onder nul. We overnachten op een achteraf weilandje bij de rivier en overdag fietsen we met de vouwfietsjes de stad in met de kinderen staand achterop de bagagedrager. Dit levert de nodige verbaasde blikken op...
Bij wijze van schoolreisje waren we gisteren in de Alhambra. Het enorme fort en paleizen van de Sultans die hier tot 2 jan 1492 de baas waren.
Anna en Rodin schrijven vandaag een verslag in hun dagboeken over de Alhambra bij wijze van schoolwerk (het overige schoolwerk gaat zo snel dat we bij dit tempo in mei met de zomervakantie kunnen beginnen. We hebben dus besloten dat de reis onderdeel wordt van het schoolwerk).
Bijgaand nog wat foto's die ik de vorige keer al had willen plaatsten. Ik hoop dat duidelijk is welke foto waar genomen is.

De komende dagen zijn we weer in de hippievallei en gaan we helpen bij de olijfoogst. Daarna gaan we een paar dagen met Jorga en Madeleine naar de warme bronnen bij Santa Fe (ten westen van Granada). Dat moet echt geweldig zijn. En snacht's dansen in Granada want daar is een Tangofestival!

Tot in het volgende internet-cafe! (We zitten nu in Albacin, het middeleeuwse stadsdeel van Granada met ontelbare steegjes waar je vrij makkelijk verdwaald zoals we eergisteren hebben gemerkt).

Bart (en Anja, Rodin en Anna natuurlijk)

• 10 Maart 2012 - 17:03

Lau:

mmm granada, alhambra, mul hacen....alpujares.....fijne herhinneringen en voor jullie ook heerlijk zo te lezen, ik reis heeerlijk mee!! zachte lauknufff uit het beloofde land....

• 12 Maart 2012 - 13:39

Opa Theo Oma Ellen.:

Hoy..zwerfers! Nu ff reactie. in 1960 was ik in Peniscola met 2CV + tent. Voor het laatst als vrijgezel. in 20 dagen Spanje rond.Ook soms vrij plekje met kampvuur ect.mooie tijd. Nu is het jullie beurt. hippies waren er toen niet maar wel ontbijt met cider i.p.v. thee! En de eend moest superbenzine en dan nog moeite de Sierra op te klimmen! Mediteren op een keienstrand was ook onze hobby niet (nog niet). Oma was blij met de telefoon-serenade, op haar verjaardag. Ik was een beetje in de lappenmand de laatste weken maar nu gaat het wat beter. Veel plezier verder maar kijk wel een beetje uit he! Doei Opa & Oma

• 25 Maart 2012 - 18:21

Vismaya:

Lieve mensen. Soms bezoek jullie site gewoon om even te genieten en weg te dromen. Wat een feest alleen al om de foto's te bekijken. Veel liefs voor jullie allemaal. En veel genieten toegewenst.
    Warme groet.

• 02 April 2012 - 10:56

Arland:

wauw, alleen al dit lezen en de foto's bekijken en ik waan me in een ver land. Wat zijn jullie heerlijk bezig!